Veelgestelde vragen, hier vind je alvast een antwoord

Je wil een camper huren in Sint-Truiden bij 'huur-je-camper' hoe werkt het?

 • Kijk eerst even of de periode die jij wil huren nog beschikbaar is;
 • Is dit het geval, dan kan je ons even mailen, maar liever nog bellen. Op die manier kan je nog even al je vragen stellen;
 • We sturen je tevens per mail de volledige verhuurvoorwaarden;
 • Wil je huren, dan laat je het even weten en wij sturen je een voorschotfactuur van 30% van de huursom;
 • Vanaf het ogenblik dat wij het bedrag ontvangen hebben, is de motorhome definitief aan u verhuurd;
 • Vier weken voor vertrek sturen we u de definitieve factuur voor de huur van de mobilhome;
 • Ten laatste één week voor vertrek ontvangen we van u de huurwaarborg van 1200 euro;
 • Heeft u op eender welk moment een vraag, wij zijn altijd bereikbaar voor u;
 • Op de dag van afhalen, brengen we alle administratie in orde en krijgt u de volledige uitleg over de werking van de camper;
 • U kan uw wagen bij ons achterlaten (omheind maar op eigen risico);
 • Eindelijk is het zover, je vakantie kan beginnen met onze spiksplinternieuwe Benimar Cocoon 463;
 • Alles wat je moet doen is van je vakantie genieten, is er toch een probleem zeker ons contacteren;
 • Helaas, je vakantie is weer veel te snel voorbij, en het is alweer tijd om de mobilhome terug te brengen;
 • Graag binnenzijde reinigen, vuilwatertank en WC cassette ledigen;
 • We kijken samen de staat van het voertuig na;
 • U kan nu nog nagenieten van de heerlijke vakantie met de tocht door de lavendelvelden, de wijngaarden en de prachtige oceaan;
 • Laat ons zeker een recentie na, we weten graag wat je van het avontuur vond.

Een camper huren, waarop moet je zeker letten?

Je hebt een perfecte beslissing genomen; op vakantie met een huurcamper of huurmobilhome.  Alvorens het huurcontract van de camper te ondertekenen  best toch enkele dingen nagaan en checken.

 • Campers worden verhuurd met een aantal zitplaatsen (bvb 4 of 5).  Kijk echter na alvorens het huurcontract van de mobilhome te tekenen of er effectief evenveel of meer gehomologeerde zitplaatsen met gordel zijn als dat er reizigers zijn.  Vaak is het zo dat een motorhome wel 5 zitplaatsen heeft in de zithoek, maar dat er maar 4 gehomologeerde zitplaatsen met gordel zijn. Je wil vrouw- of manlief toch niet achterlaten op een parking ergens in het buitenland na controle van de politie.
 • Je trekt erop uit met de camper, dat betekent alle vrijheid maar met de camper ga je kamperen en niet op all inclusive vakantie.  De meeste mobilhomes zijn geschikt voor rijbewijs B, dat wil zeggen een maximaal gewicht van 3500 kg.  De opbouw van een camper weegt al behoorlijk veel, dus beperk het gewicht en zie dat je niet overladen bent. Sleur niet alles mee!  Op je bestemming of onderweg zijn er heus wel supermarkten of bakkers, vaak nog veel goedkoper.
 • Huur je een camper van een particulier, verzeker je zelf dat de camper OMNIUM VERZEKERD is VOOR VERHUUR.  Slechts enkele verzekeringsmaatschappijen verzekeren campers voor verhuur. Je wil echt niet tegenkomen dat bij een ongeval plots blijkt dat de camper niet degelijk verzekerd is.
 • Een motorhome goedkoop huren lijkt leuk, maar kijk na wat er allemaal in de huurprijs is inbegrepen.  Het is tenslotte vakantie en nare verassingen kan je hier missen als de pest!

Een mobilhome huren met corona / covid-19

 • Momenteel bied huur-je-camper een kosteloze annulering aan tot 2 weken voor vertrek, indien de overheid omwille van de corona maatregelen het reizen zou verbieden;
 • Wanneer je bij ons een motorhome huurt, wordt deze volledig gereinigd en ontsmet overgedragen aan de klant;
 • De uitleg van de werking van de camper krijg je bij ons met een mondmasker en op een veilige afstand.

Een mobilhome huren bij huurjecamper.be, doe je veilig en coronaproof;

Op reis met de camper doe je in je eigen bubbel en jij staat zelf in hoe veilig alles verloopt !

Een camper huren in gans België

Ben je op zoek om een camper te huren in België, dan kan je bij  huurjecamper.be  (onderdeel van Mavi bv) zeker terecht. Wij zijn gesitueerd in Sint-Truiden, dus om je camper te huren in Limburg of je camper te huren in Sint-Truiden ben je bij ons aan het goede adres.

Is een mobilhome huren duur of duurder dan een andere vakantie?

De prijs om een mobilhome te huren is zeker niet duurder dan een ander type vakantie. Vaak komen er bij traditionele hotel vakanties nog vele extra's bij voor bvb uitstapjes en dergelijke.

Een huisje of een bungalow huren zal steeds vele malen duurder uitkomen.

Huur je bij ons een mobilhome, dan is deze steeds omnium full risk verzekerd met reisbijstand.

Prijs camper huren of prijs mobilhome huren

De prijs om een motorhome te huren is afhankelijk van de periode en het type mobilhome.

Vergelijk ook wat er in de prijs wordt aangeboden zo sta je achteraf niet voor verassingen. Onze vermelde prijzen zijn all in, behalve de fuel, binnen reinigen en ledigen wc cassette en grijswatertank.

Bekijk hieronder onze prijzen.  Tevens hebben we vaak last minute aanbiedingen en speciale arrangementen om een motorhome te huren.

Mobilhome huren last minute

Bij huurjecamper.be kan je ook last minute je camper huren. Indien vrij kan dit elke dag en aan een aangepast tarief.

Voor last minute boekingen graag contact via telefoon: 011/919636

Mobilhome voor beginners

Is het de allereerste keer dat je erop uit trekt met de mobilhome.  Misschien zelfs de allereerste keer kamperen?  Geen nood, bij het afhalen van de camper geven we jullie een volledige uitleg over de motorhome.  Ben je onderweg toch nog dingen vergeten, dan kan je kijken op de mobilhomehandleiding die aan boord is.  Staat je vraag niet in de motorhomehandleiding dan kan je ons steeds telefonisch contacteren.

Waar kan je het best een camper huren?

Er zijn enkele verschillende mogelijkheden om een mobilhome of camper te huren.  Je kan een camper privé huren of bij een verhuurbedrijf.  Sommige eigenaars van een mobilhome verhuren deze om tegemoet te komen in de kosten.  Op zich niets mis mee, maar vergewis u er steeds van dat alles in orde is en goed geregeld.  Vele campers zijn full omnium verzekerd, maar niet voor de verhuur ! !  Dit is een volledig andere polis, er zijn trouwens maar heel weinig verzekeringsmaatschappijen die willen verzekeren voor de verhuur!  Je wil het niet tegenkomen dat bij een ongeval plots de camper niet meer verzekerd blijkt.

Bij een verhuurbedrijf is dit doorgaans allemaal volledig in orde.  Kies je om een camper te huren bij een verhuurbedrijf moet je de keuze maken of je zal kiezen voor een groot bedrijf waar tientallen campers verhuurd worden, of een kleinschalig bedrijf met één of enkele mobilhomes.

Bij een groot bedrijf kom je doorgaans aan de balie terecht, de documenten invullen en ondertekenen, een korte uitleg over de camper en vervolgens wegwezen.  Kies je voor een klein bedrijf is de ontvangst meestal veel persoonlijker en is er een andere klantenbinding.  Vaak wordt er tijd genomen om alles piekfijn uit te leggen omdat de eigenaar meestal een fervent camperaar is.  En zeker niet te vergeten, het gsm nummer van de verhuurder.  Zeker en vast dat je tijdens je campertocht een probleem tegen zal komen buiten de openingsuren.  Het gsm nummer van de eigenaar is op dat moment zeer welgekomen.

Als je het ons vraagt kiezen we steevast voor een kleinschalig bedrijf, waar je vakantie al begint bij de ontvangst en met een glaasje cava tijdens de uitleg......

De mobilhome praktisch

Enkele praktische tips bij het huren van een camper:

 • Duw de camper niet vol met onnodige spullen, denk aan het gewicht;
 • Eten en drinken kan je ter plaatse ook kopen, vaak goedkoper dan hier;
 • Een volle watertank tijdens het rijden is absoluut niet nodig, water kan je (vaak gratis) tanken op de camping of camperplaats;
 • Ledig regelmatig de toiletcassette en de vuilwatertank;
 • Denk eraan dat de camper achteraan uitzwaait bij het afdraaien, hij is veel groter dan je wagen;
 • Sta je ergens stil, kijk dan of je min of meer waterpas staat; het geeft je een prettiger gevoel en het water zal beter weglopen;
 • Geniet, je bent op vakantie... geen stress ... take it easy...

Een mobilhome kopen of een mobilhome huren?

Vaak is het zo, dat er toch wel wat avontuurlijks in je schuilt als je er met de kampeerwagen op uit wil trekken. De aanschaf hiervan is natuurlijk een stevige hap uit het budget, die rendeert als je er vaak op uit trekt.  Bovendien moet je beslissen welk type van mobilhome je wil kopen; een camperbus, een half integraal, een integraal of een alkoof.

De beste manier om te ontdekken wat jou het best ligt is eerst een camper huren.  

Reizen met de mobilhome in België

Wildkamperen in België is niet toegestaan.  Wil je ergens overnachten dan moet dit op een camperplaats, een camping of op een privé terrein. De gratis app park4night is zeer goed en bevat een schat aan plaatsen waar je met de motorhome kan parkeren en overnachten.

Camper bestemmingen Europa

Het is uiteraard onbegonnen werk om alle camperbestemmingen in binnen- en buitenland op te noemen.  De top bestemmingen zijn Zuid Frankrijk, Spanje en Italië voor de zomervakanties.  In het voor- en najaar zijn Nederland (Zeeland) en Noord Frankrijk (Bretagne-Normandië) zeer in trek.

Huur je bij huurjecamper.be uit Sint-Truiden je mobilhome, dan is er aan boord steeds een campergids!